חוקים ותקנות

מורה נבוכים

לצורך הקמת אנטנה והפעלת תחנת חובב רדיו בישראל זקוקים לאישורים מ 3 משרדי ממשלה: משרד התקשורת, המשרד להגנת הסביבה והרשות המקומית.

 


המשרד להגנת הסביבה

 

בחוק הקרינה בלתי מייננת, התשס”ו – 2006, המשרד להגנת הסביבה מחייב רישוי לכל משדר מעל הספק מסויים. תקנות הקרינה הבלתי מייננת התשס”ט – 2009 מחייבות גם את חובבי הרדיו בישראל בקבלת התר קרינה המאשר עמידה בדרישות המחמירות של המשרד לאיכות הסביבה.

 

 


משרד התקשורת

 

מטרת הרשיון היא בעיקר למנוע הפרעות לשאר המשתמשים בגלי האתר. משרד התקשורת מתנה רשיון חובב רדיו בלימוד (ובחינה) של תכונות גלי רדיו, ציוד רדיו ונהלי הפעלה. התקנות כוללות פרקים על מניעת הפרעות לציבור הרחב ונהלים כיצד להתנהג מול חובבים אחרים.

 

 

רשות התכנון המקומית

תפקידה של רשות התכנון המקומית בנושא חובבי הרדיו הוא לעניין מתן היתר בניה לאנטנה. כמו כן, יש הבדל בין אנטנות מסוגים שונים ודין אנטנה עשויה מתיל מתכת אינה כדין כיוונית מסוג יאגי או דומה. באוגוסט 2014 נכנסו לתוקפן תקנות תכנון ובניה המעניקות פטור מהיתר בניה לאנטנה מסוג אנכי בגובה של עד 9 מטר וכן אנטנה מסוג תיל, אך מחייבות בהודעה מתאימה לאחר הקמת האנטנה.

 

מאמר הסבר, ינואר 2018

 

בשנת 2024 נכנס לתוקפו חוק חדש המסדיר את נושא התקנת אנטנות חובבי רדיו בבתים משותפים.

 

  מסמך הסבר לחוק 2024  

 

 


עבודה על 60 מטר

במאי 2013 (ושוב ב 2014) החליט משרד התקשורת לתת אפשרות זמנית למשך שנה לבעלי דרגה א’ ו ב’ שיגישו בקשות פרטניות לשידור נסיוני במספר מצומצם של ערוצים.